1957’den geleceğe eşsiz lezzetlerle...
Pişmaniyenin, tek başına yenen hafif bir tatlı olmasının yanısıra, pişmaniye kullanılarak yapılan bir çok tatlı çeşidi de mevcuttur. Aşağıda bunlardan birkaç tanesini görebilirsiniz. Sizin de pişmaniye kullanarak yaptığınız değişik lezzetler varsa bize gönderebilir, burada yayınlatabilirsiniz...
Kokoş Pasta
Malzemeler Pandispanyası İçin - 4 yumurta - 4 kahve fincanı şeker - 3 kahve fincanı un - 1 kahve fincanı kakao - 1 paket kabartma tozu
Pasta Kreması İçin - 1 kilo süt - 3 yumurta sarısı
Hazırlanışı 1. Pandispanya için önce şeker ile yumurtayı çırpın. 2. Diğer malzemeleri bu karışıma ilave edin. 3. Bu karışımı kek kalıbını yağlayarak içine koyun. 4. 175 derecede pişirin. 5. Muhallebi için önce unu, yumurtayı ve yarım kilo sütü karıştırıp bir kenarda bırakın. 6. Bir tencereye yarım kilo sütü ve şekeri koyup az ateşte şeker eriyinceye kadar ısıtın. 7. Yumurtalı karışımı da bu karışıma yavaş yavaş ilave edip devamlı karıştırarak kaynatın. 8. Kaynamaya başladıktan sonra biraz daha pişirip altını kapatın. 9. Ara sıra karıştırarak soğutun. 10. Pandispanyayı ikiye bölüp bir bardak ılık sütle altını ve üstünü ıslatın. 11. Arasına biraz muhallebi koyun. 12. Pastanın üstüne ve yanlarına geri kalan muhallebiyi koyun. 13. Servis yapmadan önce her tarafını pişmaniye ile kaplayın. 14. Üstünü taş şeklindeki çikolatalarla süsleyin. Afiyet olsun...
Pişmaniyeli Yaş Pasta
Malzemeler - 1 paket pişmaniye - 6 yemek kaşığı şeker - 4 adet yumurta - 1/2 çay bardağı süt
Hazırlanışı 1. Altı yemek kaşığı şekeri kırılan dört yumurta ile çırpın. 2. Yarım çay bardağı süt, bir paket kabartma tozu ve sıvı yağ ekleyin. 3. Un eklenen kek hamurunu blender ile iyice çırpın ve kalıba dökün. 4. Kek hamuru fırında pişerken pastanın muhallebisi için yarım paket margarini altı su bardağı sütle eritin. 5. Üzerine bir su bardağı şeker, ikişer yemek kaşığı un ve nişasta ekleyin. 6. Muhallebi fokurdayana kadar karıştırarak pişirin ve soğuması için bir kaba alın. 7. Bir adet muzu küp küp, ikişer tane kiwi ve portakal dilimleyin. 8. Bir narı da tane tane ayıklayın. 9. Pişen keki iyice soğutun, bu sırada muhallebiyi de iyice çırpın. 10. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin. 11. Pastanın altı olacak parçanın üzerine bir kase erik marmeladını suyla karıştırıp sürün, üzerine de muhallebi sürerek kekin tabanını kaplayın. 12. Küp küp kesilen muzları ve dilimlenen kiwiler ile portakalları muhallebinin üzerine dizin. 13. Nar tenelerini de diğer meyvelerle buluşturun. 14. Pastanın üst kekini koyun ve üzerini muhallebi ile kaplayın, ardından da donması için dolapta bekletin. 15. Donan pastanın üzerini pişmaniyelerle kaplayın. 16. Pişmaniyelerin üzerine nar tanelerini ve dilimlenen kiwilerden koyun. Afiyet olsun...
- 1 paket kabartma tozu - 1/2 çay bardağı sıvı yağ - Aldığı kadar un - 1 kase erik marmeladı
Pişmaniyeli Dondurma
Malzemeler - Pişmaniye - Dondırma (Kaymaklı, Çikolatalı) - File antepfıstığı
Hazırlanışı 1. 1,5 yumurta büyüklüğünde elinize aldığını pişmaniyeyi parça parça ederek tabağa yayın. 2. Üzerine ince güzel gözükünceye kadar siyah çikolata rendeleyin. 3. File antepfıstığını da ekleyin ve nane yapraklarını etrafına serpiştirin. 4. Tabağa dondurmadan 1 top kaymaklı, 1 top çikolatalı olarak yerleştirin. 5. Dondurmaların üzerine birer parça nane koyduktan sonra masaya gideceği an kavun suyu veya kavun likörü ekleyin. Afiyet olsun...
- Siyah çikolata rendesi - Kavun suyu veya kavun likörü - Nane
Pişmaniyeli Lezzetler
1 9 5 7
ISO 22000 ISO 9001